ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ

Η ιστορία μας!

Ο Σάββας Ζανέττος από τη Λακατάμια ο οποίος γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1882 επιστρέφοντας από την Αμερική οπού ήταν μετανάστης άνοιξε μια μπακαλοταβέρνα το 1938 στη οδό Τρικούπη 65, στην εντός των τειχών πόλη με την ονομασία “Ταβέρνα Ζανέττος”. Πωλούσε είδη παντοπωλείου (παστά κρέατα και ψάρια, κονσέρβες, οινοπνευματώδη ποτά, όσπρια κτλ). Στον ίδιο χώρο σέρβιρε και ποτό (κονιάκ και κρασί) αλλά και τους μεζέδες του. Λίγα τραπεζάκια στα πρώτα χρονιά της λειτουργίας του και “πάγκο”…το γνωστό σε μας με τη μορφή συγχρόνου μπαρ, όπου στέκονταν οι μοναχικοί πελάτες ή φίλοι για να πιουν ένα “κονιάκκι με κανέναν μεζέ”. Από αναφορές από παλιούς πελάτες του, ο γέρος Ζανέττος τηγάνιζε τη μαρίδα μπροστά τους. Ο καφετζής της γειτονιάς, ο αείμνηστος Γιώργος Ιωαννίδης (γνωστός στη παλιά Λευκωσία ως “Ο ΜΑΓΚΑΣ”) ανάφερε συχνά σαν τους καλύτερους μεζέδες του γέρου Ζανέττου το χταποδάκι το καθιστό, αλλά και τα αφέλεια και τους καραόλους γιαχνί. Ο “Μάγκας” θυμόταν ακόμα το γέρο Ζανέττο να παρασκευάζει στο χαρτζί (μεγάλη κατσαρόλα) κονιάκκι το οποίο εμφιάλωνε με το όνομα “Ζανέττος” και φυσικά σέρβιρε και τους θαμώνες της ταβέρνας.
Το μαγαζί άλλαξε ιδιοκτήτη γύρω στο 1960 και το ανάλαβε ο ανιψιός  του Ζανέττου, κύριος  Νίκος Ρόπας, ο οποίος και  το διατήρησε μέχρι το 1997 όπου και το ανέλαβε  ο σημερινός ιδιοκτήτης κύριος Παναγιώτης Μέντζης.
Στόχος πρωταρχικός ήταν και θα είναι η καλοπέραση της παρέας. Όπως το κάνουν οι Κύπριοι από παλιά, όπως το έκανε ο γέρο Σάββας με το που ήρθε από τη Αμερική. Με απλότητα και κέφι, συντροφιά με ποτό και μεζέδες ένα και ένα, της ώρας, με απλά υλικά και με προσοχή στη γεύση χωρίς αβαρίες στη υγιεινή.  Ο πελάτης μας είναι ο άνθρωπός μας. Έχει όνομα, οικογένεια και φίλους. Μας γνωρίζει και τον γνωρίζουμε.  Τον καλωσορίζουμε, του σφίγγουμε το χέρι τον κοιτάμε στα ματιά και χαρίζουμε στη καρδιά του ένα ζεστό χαμόγελο, βάλσαμο στις σκοτούρες της μέρας.  
Αριστοκράτης, εργάτης, άντρας, γυναίκα, ηλικιωμένος, νέος, μορφωμένος, αμόρφωτος, επώνυμος, ανώνυμος από  τη στιγμή που περνά την πόρτα μας είναι απλά φίλος μας. Αξίζει το σεβασμό και τη φροντίδα μας. Στην ταβέρνα μας ό,τι μας χωρίζει μένει έξω από τη πόρτα και αυτό που μπαίνει μέσα είναι ό,τι μας ενώνει: Η Αγάπη..  Στου “Ζανέττου” είμαστε όλοι ένας και ένας, ίσοι.  Εκτός από τους δήθεν. Εδώ καλοδεχόμαστε μόνο τους απλούς και τους αυθεντικούς.  Εδώ ξεγνοιάζεις.  Εδώ ξέρεις ότι είναι ο μοναδικός τόπος και ώρα της μέρας που δεν χρειάζεται να σκοτίζεσαι για να επιλέξεις γιατί πάντα προσφέρουμε τον ίδιο πλούτο μεζέδων.  Μετά το καλωσόρισμα και το σερβίρισμα του ποτού, ξεκινάμε με τις σαλάτες και τα ορεκτικά που σκοπό έχουν να προετοιμάσουν το στομάχι να δεχτεί τα πιο βαριά φαγητά και τα κρεατικά. Οι πλείστες συνταγές αλλά και οι διαδικασίες που ετοιμάζονται οι διάφοροι μεζέδες έχουν τη ρίζα τους όπως τα έφτιαχναν οι παλιοί. Αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε και εμείς, η όλη τελετουργία του βραδινού δείπνου βασίζεται στη φιλοσοφία του σπιτικού φαγητού, όπου η οικογένεια μαζεύεται στο τραπέζι για φαγητό μεν αλλά περισσότερο για να επικοινωνήσουν. Ο “Ζανέττος” είναι τίμιος και νταραβερίζεται με το ίδιο τίμιους συνεργάτες. Στην παρέα μας οι κουβέντες αλλά και τα έργα μας είναι παστρικά. Εδώ δουλεύουν μόνο Άρχοντες γιατί είναι οι πιο γενναιόδωροι οικοδεσπότες. Περήφανοι γιατί είναι οι καλύτεροι στο είδος τους. Γ’ αυτό οι άνθρωποι μας είναι πάντα σε εγρήγορση. Όπως ακριβώς ο πετεινός.  Και όπως ακριβώς ο πετεινός διαλαλεί τη νίκη της μέρας πάνω στη νύκτα έτσι και ο Ζανέττος αγγέλλει τη νίκη της ξεγνοιασιάς πάνω στη σκοτούρα.

Το Όραμα μας

Η ζωή είναι πιατάκια μεζέδες. Την απολαμβάνεις καλύτερα όταν την μοιράζεσαι με άλλους.

Η Αποστολή μας

Να προωθήσουμε τη Κυπριακή Παράδοση με πρωταγωνιστές μεζέδες και καλή συντροφιά.

Θέση Μοναδικότητας

Πάντα τα ίδια. Πάντα φρέσκα. Πάντα εύγευστα. Πάντα Κυπριακά. Πάντα με χαμόγελο.


ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚAΙΟΧΡΗΣΗΣ

Η ανάπτυξη μέσω Δικαιόχρησης αποτελεί πλέον παγκόσμιο φαινόμενο της σύγχρονης επιχειρηματικής δράσης και της ανάπτυξης επιχειρήσεων τόσο μέσα στα στενά εθνικά, όσο και στα ευρύτερα πλαίσια διεθνοποίησης των αγορών.

Η μέθοδος αυτή της εμπορικής συνεργασίας προσφέρει και στα δύο μέρη, στον δικαιοπάροχο και στον δικαιοδόχο, ασύγκριτα πλεονεκτήματα, ενώ η συνεργασία δικαιόχρησης με τον “Ζανέττο” έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις μοντέρνες επιχειρηματικές πρακτικές.

Τα εστιατόρια που ανήκουν στην αλυσίδα δικαιόχρησης “Ζανέττος”  έχουν και θα έχουν όλα τα ίδια κοινά και αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά.  Αυτό σημαίνει, ότι μας ενδιαφέρει να αποδώσουμε σε κάθε νέο χώρο εστίασης, σε όποιο σημείο της Κύπρου ή του εξωτερικού και αν ανοίξει, το ίδιο στιλ και ύφος, διατηρώντας παράλληλα την αυτονομία και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του κάθε χώρου και της κάθε αγοράς, με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί το ιδιαίτερο εκείνο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό που κάνει το  “Ζανέττο” να ξεχωρίζει και να αποτελεί μοναδική παρουσία στο χώρο.

Ισότητα

Καλωσορίζουμε όλους όσους μας επισκέπτονται με χαρά και καλή καρδιά.  Για μας, όλοι είναι ίσοι.  Όλοι αξίζουν το σεβασμό και την αγάπη μας.

Αυθεντικότητα

Λειτουργούμε με αξιοπιστία, γνησιότητα και πάθος γιατί πολύ απλά... αγαπάμε αυτό που κάνουμε.  Αγαπάμε τον κόσμο που περνάει την πόρτα μας και δημιουργούμε σχέσεις που είναι τίμιες και αληθινές.  Πιστοί στις παραδόσεις της Ταβέρνας μας ακολουθούμε κάθε βράδυ την ίδια σταθερή διαδικασία παρασκευής και σερβιρίσματος  των μεζέδων με προσοχή στην ποιότητα και υγιεινή.

Κυπριακή Παράδοση

Είμαστε στην ίδια γειτονιά για πάνω από 75 χρόνια.  Σε μια γειτονία με ανθρώπους απλούς, φιλόξενους, ευγενικούς, με φιλότιμο που ο ένας είναι δίπλα στον άλλο.  Δημιουργούμε μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα που δένει τους ανθρώπους, τους φέρνει πιο κοντά στον εαυτό τους, αλλά και στην Κυπριακή Παράδοση.  Ετοιμάζουμε τις ίδιες σπιτικές γεύσεις, χρησιμοποιώντας πάντα φρέσκα, εύγευστα Κυπριακά υλικά, πάντα με καλή διάθεση, πάντα με χαμόγελο.

Έξω Καρδιά

Είμαστε περήφανοι οικοδεσπότες, πάντα με διάθεση για πλάκα και θέληση να φροντίσουμε τον κόσμο που μας αγαπάει και μας εκτιμάει τόσα χρόνια.  Είμαστε αληθινοί, πάντα με ευχάριστη και θετική διάθεση.  Είμαστε γενναιόδωροι με τα συναισθήματά μας και τα μοιραζόμαστε με συναδέλφους, πελάτες, φίλους... τους πάντες!

Μεζέδες

Οι πιο γευστικοί μικροί πειρασμοί!  Ετοιμάζονται με μεράκι και αφοσίωση στην παράδοση.  Σερβίρονται με αγάπη στον κόσμο και απολαμβάνονται καλύτερα με καλή παρέα.  Χαλαρώνουμε πίνοντας στην υγειά τους και αναπολούμε ξεχωριστές στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Σουβλάκι

Το πιο διάσημο μέρος του Μεζέ! Προσεγμένο από κάθε άποψη. Από διαλεκτό κρέας, προετοιμασμένο με προσοχή, ψημένο πάντα τέλεια και σερβιρισμένο γρήγορα και σωστά. Ικανό από μόνο του να κρατήσει ένα χώρο εστίασης όπως το “Κυπριακό Σουβλάκι του Ζανέττου”.

Αγνότητα

Επιλέγουμε τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά για να δημιουργήσουμε τους εκλεκτούς μας μεζέδες.  Όλα είναι της ώρας.

Σταθερότητα

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία προετοιμασίας, μαγειρέματος, ψησίματος και σερβιρίσματος εδώ και χρόνια.  Παραμένουμε πιστοί σε αυτή την παράδοση που μας έχει καθιερώσει σαν γνήσια Κυπριακή ταβέρνα.    

Κάθε μέλος της αλυσίδας λειτουργεί ως ανεξάρτητη επιχείρηση που ανήκει αποκλειστικά στο νέο συνεργάτη Δικαιοδόχο.  Όλο το Δίκτυο καθοδηγείται, εποπτεύεται και συντονίζεται όμως από τη δικαιοπάροχο εταιρεία, που καλείται και Δικαιοπάροχος.

Όπως σε κάθε επώνυμο και επιτυχημένο ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ, έτσι και στη συνεργασία σας με τον “Ζανέττο”, η επιτυχία της επιχειρηματικής προσπάθειας εξαρτάται και από τους δύο παράγοντες, τον Δικαιοπάροχο και τον Δικαιοδόχο.

Ο Δικαιοπάροχος είναι ο κεντρικός φορέας της τεχνογνωσίας και μοχλός γνωστοποίησης και ανάπτυξης και αποτελεί, με την φήμη και την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει, την εγγύηση επιτυχίας για όλο το Δίκτυο.  Αυτός είναι υπεύθυνος για τη τήρηση των ψηλών προδιαγραφών ποιότητας και την εφαρμογή της πρωτοτυπίας και μοναδικότητας που χαρακτηρίζουν το “Ζανέττο”, ενώ βασική του υποχρέωση είναι και η παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών υποστήριξης προς τους συνεργάτες του Δικαιοδόχους.

ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ


Το βασικότερο πλεονέκτημα που θα κερδίσετε ως μέλος του Δικτύου Δικαιόχρησης  “Ζανέττος” είναι η εξασφάλιση της επιχειρηματικής επιτυχίας μέσα από τη μοναδικότητα και την πρωτοτυπία της όλης ιδέας.

Επίσης:

1.    Εκμεταλλεύεστε τη φήμη και το κύρος του ονόματος  “Ζανέττος” και ωφελείστε από τη χρήση του σήματος (Brand Name) αφού είναι ευρέως γνωστό και καταξιωμένο στην κυπριακή αγορά.

2.    Ως Δικαιοδόχος του “Ζανέττος”, χρησιμοποιείτε και οικειοποιείστε την εμπειρία και όλη την μακρόχρονη τεχνογνωσία μας.

3.    Σας παρέχουμε αρχική και περιοδική εκπαίδευση καθώς και συνεχή υποστήριξη, τόσο δική σας όσο και όλου του εμπλεκόμενου προσωπικού.

4.    Θα ωφελείστε άμεσα από κάθε παγκύπρια αναφορά και διαφήμιση στα ΜΜΕ και θα συμπεριλαμβάνεστε σε όλες τις προωθητικές ενέργειες (διαγωνισμούς και εκδηλώσεις προβολής)  του “Ζανέττου”.

 

5.    Δύο επιλογές στησίματος χώρου εστίασης. Κλασσικό εστιατόριο μεζέδων “Ζανέττος”, ή “Κυπριακο Σουβλάκι του Ζανέττου”.


ΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΔΟΧΟΥ


Οι βασικές προδιαγραφές, τις οποίες θα πρέπει να πληροί ο υποψήφιος συνεργάτης – Δικαιοδόχος, που επιθυμεί να συνεργαστεί με το “Ζανέττο” και να δημιουργήσει το δικό του επώνυμο χώρο εστίασης είναι οι εξής:

1.    Να είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός τύπος με ευχέρεια λόγου και παράλληλα να έχει την ικανότητα αναγνώρισης και τήρησης των ορίων.

2.    Να έχει κέφι και όρεξη για δουλειά.

3.    Να είναι φιλόδοξος με ανήσυχο πνεύμα που να αναγνωρίζει τις επιτυχημένες ιδέες.

4.    Να δέχεται τη φιλοσοφία του συστήματος δικαιόχρησης.

5.    Να έχει την απαιτούμενη οικονομική επιφάνεια. Υπολογίζεται πως χρειάζεται ένα κεφάλαιο της τάξης των €200.000 για να ξεκινήσει ένα νέο εστιατόριο "Ζανέττος" ή €50.000 για ένα “Κυπριακό Σουβλάκι του Ζανέττου”.

6.    Ιδανικά να έχει υψηλή επιχειρηματική διαίσθηση και διοικητικές ικανότητες.

7.    Να υποστηρίζεται από το άμεσο και έμμεσο περιβάλλον του.

8.    Ιδανικά να έχει πρότερη εμπειρία στο χώρο της εστίασης.


ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ:


1.    Αξιολόγηση υποψήφιου χώρου  έκτασης τουλάχιστον 100 - 120 τ. μ. για κλασσικό εστιατόριο "Ζανέττος" και 40 - 60 τ. μ. για “Κυπριακό Σουβλάκι του Ζανέττου”.

2.    Τεχνική και λειτουργική επιθεώρηση του χώρου. 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:


1.    Θέτουμε στη διάθεσή σας έμπειρους αρχιτέκτονες και εξειδικευμένους συμβούλους στη κατασκευή και διακόσμηση του δικού σας εστιατορίου που σας παρέχουν ειδική τιμή:

Αναλυτική ενημέρωση για τις τεχνικές προδιαγραφές, αναγκαίες κατευθύνσεις και τη σχετική διαδικασία υλοποίησης τους.

Χρονοδιάγραμμα σχεδιασμού και κατασκευής του εστιατορίου σας, αρχιτεκτονική μελέτη και σχεδιασμό διάταξης των κυρίως χώρων , αρχιτεκτονική μελέτη και σχεδιασμό των βοηθητικών χώρων, σχεδιασμό της διάταξης της κουζίνας, σχεδιασμό των ειδικών κατασκευών και εγκαταστάσεων της κουζίνας, υποδείξεις και συντονισμό στην επιλογή του μηχανολογικού εξοπλισμού της κουζίνας ώστε να είναι λειτουργική αναλόγως του μενού.

Συμβουλές για την επιλογή του λοιπού εξοπλισμού.

2.    Περιοδική εποπτεία της πορείας των κατασκευών, ώστε να εκτελούνται όλα σύμφωνα με τα σχέδια, τις προδιαγραφές και τον προϋπολογισμό που εκπονήθηκε.

3.    Σας υποστηρίζουμε στην δημιουργία της κάρτας  φαγητών και ποτών και στην επιλογή των προμηθευτών και υλικών ούτως ώστε να έχετε τις πιο συμφέρουσες συμφωνίες. 

4.    Σας υποστηρίζουμε στην επιλογή του κατάλληλου προσωπικού του “Ζανέττου” το οποίο αρχίζει άμεσα την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση του στο εστιατόριο μας στη Λευκωσία.  Ειδικά όσο αφορά το προσωπικό κουζίνας η εκπαίδευση θα γίνεται για όσο χρόνο κρίνουμε εμείς ότι χρειάζεται και κατόπιν θα στελεχώνουν τη μονάδα.

5.    Σας υποστηρίζουμε στο σχεδιασμό, την οργάνωση και την αρχική γνωστοποίηση του εστιατορίου στην τοπική σας αγορά και οργανώνουμε από κοινού δημιουργία διαφημιστικών εντύπων για διανομή στην περιοχή σας. 

6.    Σας παρέχουμε το δικαίωμα χρήσης του σήματος "Ζανέττος"

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:

Υποστηρίζουμε το εστιατόριο σας επιθεωρώντας σε τακτά χρονικά διαστήματα την εύρυθμη, σωστή, ομαλή και αποδοτική λειτουργία του προβαίνοντας σε ενημέρωσή σας αν εμφανιστούν αποκλίσεις από το σύστημα λειτουργίας μας, ή αν εμφανιστούν κρίσιμες αποκλίσεις στους βασικούς δείκτες βιωσιμότητας και κερδοφορίας του εστιατορίου

    Εποπτεύουμε κατά καιρούς την σωστή εφαρμογή εξυπηρέτησης πελατών και εφαρμογής ποιότητας με μυστικές επισκέψεις (Mystery Shopper).
    Σας παρέχουμε διαφημιστική υποστήριξη μέσω του διαδικτιακού μας χώρου (website) και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook).
    Προβολή μέσω χορηγιών σε πολιτιστικές,  θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.
    Ανανέωση της κάρτας φαγητών κάθε σεζόν ανάλογα με τη διάθεση των προϊόντων.

 

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ:

 

Εστιατόριο "Ζανέττος"

“Κυπριακο Σουβλάκι του Ζανέττου”

 

ΣΗΜΑ:

Ζανέττος Κυπριακή Ταβέρνα

ΚΛΑΔΟΣ:  

 Εστιατόριο

 Φαγητό σε πακέτο

ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ:


100-120 τ. μ


80 τ. μ.

ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ:


50-100 τ. μ.


Μη αναγκαίος

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: Πέντε χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα πέντε χρόνια με τους ίδιους όρους.

ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ: 3% πάνω στις πωλήσεις.

 


Για περισσότερες πληροφορίες p.mentzis@yahoo.gr