Μεζέδες στου Ζαννέττου

Καλώς τους στον Ζανέττο!

Η παράδοση στην όλη φιλοσοφία

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΝΤΖΗ

 Εναντιώνομαι στο "τα κάνω όλα".

 Λόγω του ότι ο πελάτης περιμένει τους κλασσικούς μεζέδες της κυπριακής ταβέρνας, η σειρά του μεζέ είναι λίγο πολύ αναμενόμενη. Όπως όταν καθόμαστε για φαγητό στο σπίτι σαν οικογένεια έτσι και εδώ, μετά το καλωσόρισμα και το σερβίρισμα του ποτού, ξεκινάμε με τις σαλάτες και τα ορεκτικά που σκοπό έχουν να προετοιμάσουν το στομάχι να δεχτεί τα πιο βαριά φαγητά. Οι πλείστες συνταγές αλλά και οι διαδικασίες που ετοιμάζονται οι διάφοροι μεζέδες έχουν τη ρίζα τους στο πως το έφτιαχναν οι παλιοί. Για παράδειγμα, η ταχίνι φτιάχνεται με την ιδία δοσολογία ταχίνης, νερού, αλατιού, λεμονιού και σκόρδου όπως τη έφτιαχναν οι προκάτοχοι μου. Η παράδοση μας διδάσκει ότι το κρέας (πρωτεΐνες) πρέπει να τρώγεται συνοδεία σαλάτας αλλά και άμυλου. Αυτό μάλλον γιατί η πέψη διευκολύνεται με αυτούς τους συνδυασμούς. Αυτό κάνουμε και εμείς, η όλη τελετουργία του βραδινού δείπνου βασίζεται στη φιλοσοφία του σπιτικού φαγητού, όπου η οικογένεια μαζεύεται στο τραπέζι για φαγητό μεν αλλά περισσότερο για να επικοινωνήσουν.


Συμπόσια και αξέχαστες στιγμές

Παναγιώτης και Ρέμος στην ταβέρνα του Ζανέττου
Παναγιώτης Μέντζης και Αντώνης Ρέμος σε ανεπανάληπτες στιγμές.

Όλα τα αστέρια στο Ζανέττο

 Την ταβέρνα μας την επιλέγουν πολλοί διάσημοι τραγουδιστές και ηθοποιοί από τον Κυπριακό και Ελλαδικό χώρο.

 Αφού τελειώσουν τις καλλιτεχνικές τους υποχρεώσεις, επισκέπτονται το Ζανέττο για να χαλαρώσουν με καλό κρασί και να απολαύσουν μοναδικούς Κυπριακούς μεζέδες.

 Η φωτογραφική μηχανή είναι πανέτοιμη να αποθανατίσει τις ξεχωριστές στιγμές που ζούμε όλοι παρέα στην ταβέρνα Ζανέττος στην Παλιά Λευκωσία.

 Φώτο άλμπουμ